Oolong te
Mat og drikke

Helsefordeler ved å drikke Oolong te

Oolong te inneholder selvfølgelig koffein, men i tillegg inneholder den vitaminer og mineraler, antioksidanter og essensielle amino syrer.

  • Under forskning har man funnet resultater som kan tyde på at antioksidantene i teen, kan hjelpe til med å opprettholde blodsukkernivået. Dette vil igjen redusere risikoen for å utvikle diabetes 2.
  • Oolong te kan hjelpe noen med reduksjon av risikoen for hjertesykdom og slag. Enkelte studier viser positivt resultat for de med høyt blodtrykk.
  • Studier viser økt forbrenning av fett og kalorier på grunn av kombinasjonen av koffeinet og antioksidantene.

Hva er Oolong Te

Hvis man er interessert i te og de utrolig veldokumenterte egenskapene te har for helsen, burde man prøve Oolong te. Ikke alle har hørt om denne typen te, men den har like gode egenskaper som for eksempel grønn te.

Hva er Oolong Te

Hvis man tenker at man ikke vil bytte ut eller prøve en annen fordi man kan miste fordeler en type te gir, kan man slappe helt av. All te kommer nemlig fra den samme planten. Eneste forskjell er måten teen produseres på og behandlingen av te-bladene.

Ekspertene vil si at den beste Oolong teen kommer fra Kina og Taiwan. Opprinnelig kom den fra sør-Kina og spredte seg først til Taiwan der man begynte med dyrking på 1700-tallet. i dag produseres den i store deler av Kina, Taiwan, India og blant annet Nepal. Selv om Oolong te kun står for ca. 2 prosent av all teen i verden blir den stadig mer populær.

Mange smaker

Produsentene av Oolong te har såkalte te-mestere som over tid utvikler egne teknikker når teen produseres. Oolong te befinner seg midt imellom hvit og sort te, men hvor på skalaen kan variere. Det er dette som er med på å gi de ulike smakene. Te-bladene oksiderer, og lengden på oksideringsprosessen avgjør smaken og fargen. Man kan derfor få te som har en lett smak, mens andre har en dypere og sterkere smak. Fargen på ferdig brygget Oolong te kan også variere fra grønn til gyldig og dyp brun. Teknikken man bruker ved brygging av teen vil også påvirke smaken.

Mange smaker på Oolong te

Te-mesteren kan ha opptil 10 eller flere skritt i prosessen når te-bladene oksiderer. Dette gir et mangfold av smaksrike teer stilarter som hverken grønn eller sort te kan konkurrere med. Man kan få tak i Oolong te med smaker som:

  • Søt og med fruktsmak.
  • Honning aromaer.
  • Treaktig smak.
  • Røkt og ristet smak.

Kilder: