Beste antivirus program
Data og internett

Ha beste antivirus som nyttårsforsett

Ved starten av 2020 oppfordres alle til å sette seg ned å sjekke hvor sikker er egentlig dataene dine? Bruk fem minutter og den tiden kan være den beste investeringen man gjør i dette nye året. Ha det som et nyttårsforsett, at du ikke skal bli en av de alle tusener som kommer til å bli frastjålet personlig data dette året.

Et kjedelig nyttårsforsett kan mange kanskje si. For alle de som har opplevd at bankkontoene er blitt tømt, kredittkort overtrukket, identiteten sin stjålet og misbrukt eller datamaskinen ødelagt, er ikke dette et kjedelig ønske eller mål. Skadene og omfanget av skadene man kan utsettes for er enorme. I verste fall kan det ødelegge liv.

Det norske samfunnet

De fleste av oss skumleser litt her og der om det som kan skje oss på nettet i form av virus og tyveri av personlig informasjon. Vi lever omtrent hele livet vårt på nettet ved hjelp av teknologi, forskjellige programvarer og våre tekniske hjelpemidler som pc, mobil og lignende.

Det norske samfunnet

Det er blitt en så stor del av hverdagen og livene våre at man ikke tenker over det. Her i Norge er vi ikke bare store deler av vårt private liv på nettet, men vi ligger langt foran andre land i det offentlige også.

Studenter og elever sjekker inntak til skoler, karakterer og kommuniserer med lærere via web. Alle våre banktjenester er koblet sammen på nettet sammen med blant annet Statens lånekasse, NAV, arbeidsgivere, skatteetaten, posten og helsevesenet. Her i landet er alt i livene våre koblet sammen via nettet. Om man tapper bankkortet mot betalingsterminalen når man betaler eller vippser penger over for en overførsel, bruker man og er tilkoblet nettet.

Vi er heldig som ligger så langt fremme i utviklingen og det gjør vår hverdag mye enklere, mens vi samtidig er mer involvert. Vi har på grunn av teknologien fått mer kontroll over våre daglige gjøremål og over tidsbruken vår. Ser man for eksempel på et land som USA hvor de fremdeles bruker sjekkhefte forstår man hvor langt vi har kommet i Norge. Hva er så vår pris for dette? Man kan si det sånn at prisen vi betaler for å leve hele livet på nettet er at vi er blitt sårbare. For alt det positive som utviklingen har gjort for oss, er det like mange rovdyr og kriminelle som konstant ser etter smutthull for å kunne dra nytte av sårbarheten vår.

Nødvendig beskyttelse

Hvis vi er blitt sårbare på grunn av den teknologiske utviklingen, hvordan kan man beskytte seg? Veldig mange er rett og slett naive og tenker på antivirus som et dataprogram som beskytter mot andre programmer (virus) som ødelegger den fysiske maskinen. Antivirus beskytter selvsagt mot virus som kan ødelegge datamaskinen, men det er kun en av grunnene til å skaffe seg det beste antivirus programmet man kan. Her er for eksempel noen veldig gode grunner til å anskaffe seg antivirus:

antivirus beskyttelse

  • Forhindre skadelige virus og malware på enhetene.
  • Ved å inneholde anti-spyware forhindrer man uvedkomne å få fatt i personlige opplysninger.
  • Anti-adware hindrer at man utsettes for svært aggressive annonseringer som ellers kan være ekstremt vanskelig å bli kvitt.
  • Flere antivirus programmer har for eksempel Anti-Ransomware. Det beskytter mot angrep fra nett kriminelle som krypterer våre personlige filer og krever løsepenger for at vi skal få tilgang til vår egen informasjon.

Disse nevnt ovenfor, er et utvalg av funksjoner ulike antivirus programmer tilbyr. Det kan virke overveldende, men virkeligheten er faktisk sånn at det yrer av kriminelle på nettet som leter etter hver eneste mulighet til å utnytte andre der de kan.

De som utvikler og leverer antivirus er i et kontinuerlig kappløp mot de kriminelle som utvikler virus og malware.

For å være sikker på at man er beskyttet er det derfor viktig å ha det beste antivirus programmet og et som oppdateres jevnlig siden de som utvikler virus ikke tar ferie.

Slik finner du beste antivirus

Flere har sagt at dette er avansert og kompliserte greier og det vil ta lang tid å sette seg inn i. De fleste har ikke tid eller lyst til å lese seg opp og lære alt om virus og antivirus.

Slik finner du beste antivirus

Heldigvis så trenger man ikke gjøre dette selv. Det er flere gode og seriøse nettsteder som gjør dette for oss og sammenligner og presenterer de forskjellige programmene på en enkel og forståelig måte. BesteAntivirus.no er blant andre et slikt nettsted.

På disse nettstedene kan man se profesjonelle vurderinger som er gjort ved å teste de forskjellige programmene. Ved å se sammenligningene kan man selv velge hvilket antivirusprogram som passer ens eget bruk. Spesielt greit er det å se sammenligninger av priser i forhold til hva man får.

Hva er et godt antivirus program?

Et av programmene som skårer høyt for oss nordmenn som brukere er for eksempel antivirus programmet TotalAv. Her kan man velge mellom en gratisversjon eller versjonen som koster litt, men som inneholder flere godbiter som blant annet VPN. En annen flott funksjon er at den tilbyr beskyttelse i sanntid.

godt antivirus program

Surfer man på nettet og blir angrepet vil man automatisk få beskjed. Et godt antivirus program bør også tilby den beste kundeservicen.

Kundeservice

For alle som lever på pc, mobil og nettbrett i hverdagen er kundeservice utrolig viktig. De fleste av oss bruker enhetene med alle programmene, men vi forstår nødvendigvis ikke alt som foregår i bakgrunnen og hvorfor og hva programmene gjør enkelte ting.

De som velger et antivirus program etter å ha sett vurderinger på et nettsted vil mest sannsynlig ønske at kundeservicen også er den beste. De antivirus leverandørene som leverer 24-timers kundeservice bør også ha profesjonell kundesupport som svarer raskt og kan det de driver med. Dette gir en ekstra trygghet for brukerne.

Enten det gjelder selve programmet og eventuelle innstillinger eller problemer på grunn av virus angrep, så er det betryggende å kunne få hjelp hele døgnet. De fleste av oss kan ha enkle tekniske spørsmål som ikke krever mye, men bare det å vite at man kan ringe eller sende en mail kan føles som en lettelse.